archief_2017

ARCHIEF 2017

Hieronder de berichten en nieuwtjes uit 2017.
Foto’s en video’s staan in de mediagalerij 2017.

Seppe en Manu

Seppe Vets en Manu De Clercq tonen fier hun diploma "Initiator Zeilen - Zwaardboten".


Mooi nieuws van onze jeugdwerking:
Emiel wint een Optimist voor onze club.

Tijdens de starterswedstrijd (2/9/17) kleurden heel wat kinderen de tekening in van "World Wide Sailing", een Nederlands bedrijf waar onze zeilvereniging voor het derde jaar op rij 5 optimisten (de gele bootjes) zal kopen. Dankzij jullie kinderen konden wij maar liefst 50 tekeningen opsturen...

De hoofdprijs: een Optimist, met het winnende ontwerp op het zeil gedrukt!
We hebben die wedstrijd gewonnen!! Via deze weg bedanken wij alle kinderen die zo enthousiast voor ons de tekeningen inkleurden, en vooral onze winnaar: Emiel!
Jelle heeft een aftermovie van dit hele gebeuren gemaakt. Je kan het met deze link bekijken.Beker Johan Devocht, laatste wedstrijd van het seizoen 2017

Met wisselvallig weer en veel windvlagen in de ochtend werd ons wedstrijdseizoen afgesloten.
Dorien, Brecht en Jorre wonnen de beker in hun klasse.Succes voor onze zeilers in binnen- en buitenland.

Op het Open Belgisch Kampioen-schap Spirou is Sander Aerts knap 2de geworden, Warre Van Hecke werd 4de en Joren Van Cauwenberghe 5de.
Ook in internationale zeilwedstrijden stond onze club vooraan: tijdens het Europese kampioenschap in de Europe Class te Biscarrosse (FR). Op de 3de wedstrijddag met weinig wind verraste Jelle Vets iedereen en werd 1ste, zijn jongste broer Jorre werd 5de!


Zomerdrukte op het Nieuwdonkmeer.

De school is begonnen, de zomer lijkt al weer voorbij. Op het Nieuwdonkmeer hebben kinderen (en volwassenen) volop kunnnen genieten van de mooie zomerdagen en zeilweer.
De piratenkampen, zeil- en surfcursussen werden de ganse vakantie met veel enthousiasme ingericht en door onze gemotiveerde monitoren begeleid.
In samenwerking met de kinder-revalidatie afdeling van UZ Gent en G-Sport hebben bovendien kinderen een volle week initiatie zeilen en surfen beleefd.
De inzet van onze club werd beloond met het plezier en de vreugde van onze vrolijke watersporters.

Vliegende zeilboten

In de America's Cup heeft voor de eerste maal een catamaran het volledige wedstrijdparcours afgelegd verheven boven het wateroppervlak, dus met enkel het roer en zwaard in het water. Hierbij werden snelheden gehaald tot 27 knts (50 km/u) en dit bij 14 knts (4 Bft) windsnelheid. De "fietsers" die je aan boord aan het werk ziet leveren met spierkracht druk voor het hydraulisch systeem. Die hydrauliek wordt door de stuurman en de taktieker aangewend om de zeilstand, het roer en de zwaarden te bedienen.
Bekijk de spectaculaire video.
Soms gaat het ook eens fout... Kijk hier.


De jeugdtrainingen in het voorjaar

De trainingen werden met enthousiasme bijgewoond. De jeugd zit nu over de boeken gebogen en we wensen hen veel succes. Als ontspanning kunnen jullie alle foto's van de jeugdtrainingen hier bekijken, nog een weekje en de zomervakantie begint.Port Zélande: een zeer geslaagd weekend

Windkracht 4 to 5 Bft werd getrotseerd en sommigen hebben hun grenzen verlegd! Port Zélande bleek opnieuw een succesformule, met een groep van meer dan 40 deelnemers en 12 boten waren we opgemerkte gasten.
Iedere dag zeilen, beginnend met 1 bft en eindigend met 5 bft, zo hebben we het graag. Koud, maar op de gezellige "club-drink" was de zon erbij. Dit alles kan je opnieuw beleven op onze spectaculaire video en mooie foto's.


Nieuwe Optimisten en tractor

De club investeert in de toekomst en nog eens 5 nieuwe Optimisten komen onze vloot versterken.
Na de openingswedstrijd werden ze feestelijk gedoopt.

En we hebben een nieuw trekpaard: een echte Yanmar-tractor om de boten nog makkelijker in en uit het water te halen: je kan zowel vooraan als achteraan boten aankoppelen.
De aanwinst is door Paul deskundig op punt gezet en onder zijn ervaren leiding kregen enkelen al een initiatie "tractor-rijden".Nationale wedstrijd Spirou en Europe op de Nieuwdonk.

en... de nationale wedstrijd is gewonnen door onze NWV-jeugd:
Jelle op Europe en Warre op Spirou. Proficiat!
Bij een koude en soms harde wind werd zondag 17/4 een boeiende zeilwedstrijd gevaren op de Nieuwdonk. In de Europe klasse ging de overwinning naar Jelle na een spannende strijd in de laatste manche.
Warre eindigde met een mooie voorsprong in de Spirou klasse.
De volledige uitslag vind je hier:

Zeiltrainingen nemen een vliegende start.

Veel sportief en jeugdig volk voor de zeiltrainingen op zaterdag, en ook veel wind! Met een zonnetje erbij is dit helemaal goed.
Op Paasmaandag is er op het Nieuwdonk een nationale wedstrijd, start om 10u.

Meer info op onze jeugdwebsite


De club- en wedstrijdkalender is ingevuld.

Noteer alvast:
Paasmaandag 17 april: nationale wedstrijd Spirou & Europe, start om 10u.
Zondag 23 april: Openingswedstrijd om 11u. + doop nieuwe boten en tractor.

Nieuwjaarsbrunch 2017

Op de laatste zondag van januari werd in opperbeste stemming en met vele leden onze traditionele nieuwjaarsbrunch geserveerd. Onze dank aan alle helpers en vooral aan de helpsters voor de lekkere hapjes.
De voorzitster Diane keek tevreden terug op de mooie resultaten van onze Spirou-kampioenen en gaf aan dat de jeugdwerking nog versterkt wordt, bovendien komen er ook extra cursussen voor volwassenen die beter willen presteren tijdens onze zeilwedstrijden.

Twee leden werden gehuldigd voor hun jarenlange inzet en solidariteit met onze zeilclub:
Emiel David en Philemon Van Geit.

Laser-zeiler Walter Heuninck wint het Regelmatigheidscriterium 2016.Gloednieuwe NWV-jeugd website

Een fraaie en uptodate website speciaal voor onze sportieve jeugd met eigen nieuws, info over de zomerkampen, training, wedstrijden, inschrijvingen en nog veel meer.
Een concept van Jelle.

Klik op de foto