Archief 2022-2023

onze passie
Zeilen & Surfen
home5_31050018407_28b8c87d71_o
home2_16876675738_e9bc1ecdf3_o
home3_33451981223_c2ea51c688_o
home1_25511168373_b9072c31e1_o
home4_33694858074_8319878a68_o
Home6_33300446124_fa2bd21c97_o
home5_36645855760_399471a0ab_o
previous arrow
next arrow

Archief 2023

Zomerse Zeilcursussen en -kampen 2023

Wees er snel bij onze populaire zeilkampen snel volzet!

Nieuwjaarsbrunch 2023

Toespraak op de nieuwjaarbrunch van NWV
Beste leden en sympathisanten van de Nievdonckse Watersport Vereniging, in naam van onze voorzitter Diane Krekels en het NWV-bestuur heet ik jullie hartelijk welkom op deze nieuwjaarbrunch. Wij verwelkomen ook de voorzitter en de secretaris-generaal van de WWSV, de koepelorganisatie van de watersporten in Vlaanderen. Hun aanwezigheid bevestigt dat de grote bond ook aandacht heeft voor een bescheiden club zoals de NWV.
Intussen is het drie jaar geleden dat we allen samen nog eens mochten klinken op het nieuwe jaar. Corona stak stokken in de wielen. Het waren lastige jaren voor iedereen, ook voor onze club. Maar met veel inzet, flexibiliteit én discipline hebben we deze lastige periode het hoofd geboden.
De jeugdwerking heeft nauwelijks geleden. Meer zelfs, de jonge competitiezeilers hebben met puike resultaten de NWV nationaal op de kaart gezet. Zeilend Vlaanderen en bij uitbreiding het hele land vreest en respecteert onze jonge zeilers.
Dit alles kon niet zonder een dynamische groep van monitoren onder leiding van Jelle Vets. Jelle kan er vandaag helaas niet bijzijn wegens een training op zee. Een applaus voor onze jeugdwerking is hier zeker op zijn plaats.
Beste mensen, het zeilseizoen staat voor de deur en iedereen weet intussen wel dat er een en ander beweegt omtrent Nieuwdonk. Het zal niemand zijn ontgaan dat de herbestemming van het domein nogal wat ‘zand’ doet opwaaien. Het wordt een secuur afwegen van natuurbehoud en stille recreatie. Dat geldt ook voor heel wat watersportclubs binnen de WWSV. Aan de kust wordt het pleziervaren deels beperkt door nieuwe projecten voor de kust zoals een mosselboerderij in Nieuwpoort en drijvende zonnepanelen in Oostende. Onze club werd ook tijdens de recente nieuwjaarsreceptie van de WWSV ruim vermeld in verband met nieuwe beleidsvisie van de domeinbeheerder. Het WWSV-bestuur zegt ons alle steun toe zodat we onze werking kunnen continueren.
Wij zijn ervan overtuigd dat onze activiteiten passen in de nieuwe beleidsvisie. Zeg nu zelf: wat is er meer natuurvriendelijk dan het zich laten voortbewegen door de wind? Wij rekenen dan ook op een vlotte en constructieve samenwerking met de bevoegde diensten.
De zon schijnt dan wel maar het water is nog te koud. Tijd dus om de innerlijke mens op te warmen met een lekker hapje en drankje.
In naam van de altijd ijverige voorzitster wensen wij u allen nog een fijne namiddag en geven we over een aantal weken afspraak op het water of langs de oever.
Tast toe!

 Klik op de foto voor het beeldverslag.

Archief 2022

NWV info: Q- Cup, Beker van de Voorzitter

Op zaterdag 15/10 hadden we 34 zeilertjes die deelnamen aan de 8e manche van de Q-cup 2022. De condities waren pittig maar ze deden het uitstekend, al hoorden daar ook enkele natte pakken bij.
Zie de foto’s op de facebookpagina van WWSV
Op zondag 16/10 werd de ‘beker van de voorzitter’ gevaren waarbij Laure Hofman (Spirou) en Karel Desplenter (Laser) voor de 2e maal de trofeeën mee naar huis mochten nemen. 
Met deze nog een dikke MERCI aan de wedstrijdleidingen en de reddingen, de wafelbaksters en – opruimsters, de bar- en keukendames, kortom aan iedereen die zijn of haar steentje bijdroeg om deze evenementen te doen slagen!

Op zondag 23 oktober wordt op het Provinciaal Domein Nieuwdonk de jaarlijkse Cross Cup georganiseerd wat inhoudt dat die dag de doorgang naar de steiger onmogelijk is.
Er werd ons verzekerd dat we op zaterdag 22 oktober wel zouden kunnen zeilen.

Sinds vandaag is het nieuwe, gebruiksvriendelijkere hekken geplaatst aan de steiger en het zou voorlopig niet op slot gedaan worden. 

Reeds geruime tijd  zijn er besprekingen bezig met de provincie en het Agentschap Natuur en Bos i.v.m. de periode waarin we mogen zeilen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het domein Nieuwdonk een Ramsar gebied (beschermd waterrijk gebied) is, waar tijdens de winterperiode duizenden watervogels zoals meeuwen enz.  komen overnachten op het water.
Momenteel is ons toegezegd dat zeilen toegelaten is t/m de Herfstvakantie en dat we mogen hervatten vanaf de Paasvakantie 2023. We doen ons uiterste best om deze periode te laten uitbreiden. 

Omdat 11 november dit jaar op een vrijdag valt en er hierdoor wellicht velen onder ons er een verlengd weekend van willen maken denken we eraan om onze winterwerkdag te laten doorgaan op zaterdag 19 november a.s., maar hierover meer in een volgende mail.

 

Per AUTO naar de club ?

ZONDER MATERIAAL
Parkeer steeds op de parking van het recreatiedomein Nieuwdonk en ga te voet tot aan de club.

MET MATERIAAL
Rij langs de straat ‘Nieuwdonk’ (zie Route).
De toegang tot domein is afgesloten met een afsluitboom. De code van het hangslot  kan per mail aangevraagd worden.  Bij wijzigen van de code krijgen de NWV leden de nieuwe code per mail toegestuurd.
Na het doorrijden, zowel IN als UIT,  de afsluitboom steeds afsluiten a.u.b. om het doorrijden van andere wagens, vreemd aan het domein, te beletten.
OPGELET VOOR SCHADE:  bij het openen steeds vergrendelen met de pin of het hangslot want hij draait soms vanzelf terug dicht.
Na het afladen van het materiaal aan de steiger de wagen parkeren in de dreef tussen de bomen of op het beton aan de loodsen.

Voor zeilers en duikers: goede afspraken

Om niet in conflict te komen met mogelijke duikers-activiteiten werd het volgende afgesproken met de beheerder van het Prov. recreatiedomein:
Zeilen is toegestaan van 1 maart t.e.m. 31 oktober:
    Vrij zeilen / jeugdtrainingen:
        zaterdag: van 10u tot 18u,
        zondag: van 13u tot 18 u,
        maandag t/m vrijdag: van 9u tot 17u.
Onze geplande wedstrijden krijgen voorrang en dan mogen geen duikers komen.

Wedstrijdreglementen 2021-2024

Om de 4 jaar buigt de “Reglementen Commissie van World Sailing” zich over de wedstrijdregels om deze aan te passen daar waar dat nodig is.
Het bestaat uit het aanscherpen van bestaande regels, het verwijderen van ‘loopholes’, herplaatsen van regels en enkele nieuwe regels. Het gros van de regels blijft ongewijzigd maar er zitten altijd wel een paar belangrijke noviteiten in.
Dit is de link:  Racing Rules of Sailing