Archief_2018

ARCHIEF 2018

Hieronder de berichten en nieuwtjes uit 2018.
Foto’s en video’s staan in de mediagalerij 2018.

Nieuws in 2018

Regelmatigheidscriterium 2018

Volwassenen:
Walter Heuninckx

Jeugd:
1. Fleur Vaereman
2. Matisse Van Acker
3. Juul Buys

Winterwerkdag

Midden november, onze zeilboten gaan in winterslaap. Bij een frisse temperatuur wordt er gekuist en geschrobd.
Met de talrijke medewerkers ging dat snel vooruit, ‘s middag een smakelijke lasagne bereid door onze keukenprinsessen en daarna nog enkele klusjes bij een bleek zonnetje.
Klik op de foto voor het beeldverslag.

Tekentalent

Onze club heeft niet alleen goede zeilers en zeilsters maar ook tekentalent.
Nadat we vorig jaar in een tekenwedstrijd een complete Optimist hebben gewonnen, hebben we deze keer als prijs een Optimistzeil naar het bekroonde ontwerp van Celien Keymeulen veroverd.
Een dikke proficiat!

Zeilen spiegelen in het meer

Zeilen spiegelen in het meer bij een warme herfstzon, een leuk plaatje maar niet voor wedstrijdzeilers want te weinig wind. Toch weten onze zeilers zelfs met een zuchtje wind de boot vooruit te krijgen en zo hebben we toch nog een winnaar van de felbegeerde Beker Johan Devocht: proficiat Matisse.
Volledige uitslag op onze wedstrijdpagina.

Na de prijsuitreiking een mooie en vooral lekkere kaasschotel klaargemaakt door Carine en als toetje taart van Erika, een gezellig einde van ons zeilwedstrijdseizoen.
Beeldverslag in de fotogalerij 2018.
Onze club blijft in het najaar actief: de jeugd doet een zeilstage op het Grevelingenmeer en onze jonge wedstrijdzeilers gaan nog naar Maubuisson (FR) voor een internationale ontmoeting Europe.

Op de club houden we zaterdag 17 nov. de winterwerkdag, kandidaten kunnen zich aanmelden ten laatste op dinsdag 13 nov. via mail: nwv@telenet.be.
Vele handen maken licht werk, een lunch wordt voorzien.

Belgisch Kampioen

Niet alleen in de kleinzeilerij maar ook in zeegaande zeiljachten zijn onze leden vooraan. Tijdens het weekend 30/6-1/7 vervulde de Light Vessel Race in Zeebrugge dit jaar ook de rol van Belgisch Kampioenschap IRC.
Daarbij hebben Xavier en Laurens (zonen van Piet Bracke), beiden voordekker op de Zarafa (HOD35) van schipper Iwan Vermeirsch, het BK gewonnen in hun klasse IRC3. IRC is een internationaal rating systeem waarbij verschillende types boten via een handicapsysteem tegen elkaar wedstrijd varen.
Xavier en Laurens hebben leren zeilen in onze club en zijn nog steeds actief lid, Xavier als bestuurlid en Laurens als monitor.

Zomerse zeilkampen

Onze zeilende en surfende meisjes en jongens genieten van het mooie zomerweer op het Nieuwdonk meer. Er zijn nog enkele plaatsen vrij in augustus voor Sail&Play, Junior-Sailing en Windsurfen. De Piratenkampen zijn helemaal volzet. Een foto/video-verslag vind je op onze jeugdwebsite.

Privacyverklaring

Vanaf 25 mei 2018 moet iedere organisatie die persoonsgegevens verwerkt voldoen aan de Europese verordening, ook bekend als GDPR (General Data Protection Regulation). Deze verordening beschermt de privacy van ieder persoon die zijn gegevens doorgegeven heeft aan die organisatie. Ook NWV heeft alle nodige stappen ondernomen om aan die regelgeving te voldoen. Met onderstaande link vind je de privacyverklaring van de NWV. Hierin vind je welke persoonsgegevens we als club beheren en hoe we daarmee omgaan.
U wordt uitgenodigd om dit document aandachtig te lezen. Ben je akkoord met deze verklaring dan hoef je niets te doen.
Eventuele vragen of opmerkingen kan via mail: admin@nwv-nd.be
Link: Privacyverklaring

Nationale wedstrijd Spirou op de Nieuwdonk

Boeiende wedstrijd voor de Spirou zeilers op een ideaal parcours met zuidelijke wind, uitzonderlijk voor het Nieuwdonkmeer. Victor Pille (zeilclub Gavermeer) werd met voorsprong 1ste met 5 punten, 2de was Tanguy Paternoster (SNEH) en 3de Sander Aerts (NWV) elk met 10 punten. Hier de wedstrijduitslag.
Alle deelnemers kregen een lekkere paasverrassing en na de wedtrijd werd iedereen verwend met versgebakken wafels.
Klik op de foto voor het beeldverslag. 

La Belgique devant

Als de Fransen het zelf zeggen zal het wel waar zijn! Terwijl op de Nieuwdonk de nationale Spirou wedstrijd doorging hebben onze Europe zeilers op de “Lac de la Forêt d’Orient” (Troyes) het uitstekend gedaan: 3 Belgen op het podium + Jelle 4de en Jorre 9de. Ook Karel en Noor hebben er een goed resultaat gezeild.
Zie het verslag en de complete uitslag op www.europeclass.fr.

De club investeert: 10 nieuwe Optimist zeilboten

Hieronder kan je lezen dat onze watersportcursussen veel succes hebben, daarom investeert de club in 10 nieuwe Optimist zeilboten: 5 zijn er reeds ontvangen en nog eens 5 worden voor de zomervakantie geleverd + de mooie Optimist die we gewonnen hebben, dat zijn 11 nieuwe zeilboten voor de opleiding van onze Piraten.

Nieuwjaarsreceptie 2018

Zoals de traditie het wil werd op de laatste zondag van januari de feestelijke nieuwjaarsreceptie voor onze leden gehouden. We werden verwend met cava, lekkere hapjes en de ondertussen befaamde vissoep. Jan Muylaert hield een enthousiaste toespraak met als rode draad onze zeer succesvolle jeugdwerking. Het regelmatigheidscriterium 2017 werd gewonnen door niemand minder dan Erwin Meyvaert. Enkele sfeerfoto’s in de fotogalerij 2018. Volledige uitslag van de wedstrijden 2017 en de data voor de wedstrijden 2018 werden op deze pagina geplaatst.

Watersportcursus zomervakantie 2018
alle Piratenkampen reeds volzet!

De vroege inschrijvingen voor de zomerkampen namen een vliegende start: op 24u tijd werden 115 aanvragen via onze website ontvangen! De Piratenkampen waren allemaal snel volzet, er zijn nog plaatsen voor de Sail&Play, Junior-Sail en Windsurf maar ook voor die cursussen zijn reeds enkele weken volgeboekt.
Schrijf tijdig in, onze boeiende watersportcursussen zijn snel volzet.

Seppe en Manu.

Seppe Vets en Manu De Clercq tonen fier hun diploma “Initiator Zeilen – Zwaardboten”
 

Mooi nieuws van onze jeugdwerking:
Emiel wint een Optimist voor onze club.

Tijdens de starterswedstrijd (2/9/17) kleurden heel wat kinderen de tekening in van “World Wide Sailing”, een Nederlands bedrijf waar onze zeilvereniging voor het derde jaar op rij 5 optimisten (de gele bootjes) zal kopen. Dankzij jullie kinderen konden wij maar liefst 50 tekeningen opsturen…
De hoofdprijs: een Optimist, met het winnende ontwerp op het zeil gedrukt!
We hebben die wedstrijd gewonnen!!
Via deze weg bedanken wij alle kinderen die zo enthousiast voor ons de tekeningen inkleurden, en vooral onze winnaar: Emiel!
Jelle heeft een aftermovie van dit hele gebeuren gemaakt.
Je kan het met deze link bekijken.