Archief_2019

Hieronder de berichten en nieuwtjes uit 2019.
Foto’s en video’s staan in de mediagalerij 2019.

Nieuws in 2019

Plate Taile, NWV boven!

27/10/2019, NWV facebook
Karel De Smet is BELGISCH KAMPIOEN inland op Plate-Taille !!!
Hij zeilde gedurende het hele weekend zeer constant en behaalde zo oververdiend de eerste plaats op 21 deelnemers. Jorre¬†werd knap 2de!!ūüĎ欆Ook Warre (8ste), Martijn (15de) en C√©dric (19de) deden het fantastisch!

Proficiat aan de ganse jeugdploeg.

Beker Johan Devocht

22/10/2019

Grijs en somber weer met weinig wind, dat is kort gezegd deze editie ‚ÄúBeker Johan Devocht‚ÄĚ.¬† Maar voor de zeilers geen reden om de wedstrijd te mijden, ook met het minste zuchtje wind weet een goede zeiler vaart in de boot te krijgen en ervaring is een grote troef.¬† Uiteindelijk ¬†werden er toch 4 races gezeild en met 3x een 1ste plaats werd Walter een duidelijke winnaar in de handicaprace. De RS Tera / Spirou klasse was zeer spannend met Fleur en Jules elk 2x 1ste en 2x 2de, ¬†dus was de laatste race beslissend en won Fleur de ‚ÄúBel‚ÄĚ-trofee.¬† Bij de moedige Optimisten was Tiebe de winnaar.
Met een smakelijke kaasschotel verzorgd door Carine werd het wedstrijdseizoen afgesloten.
Klik op foto voor het beeldverslag en hier voor de volledige wedstrijduitslag

Q-Cup NWV

14/10/2019, Patrick
Het is alweer enkele jaren geleden dat NWV een Q-cup organiseerde.  Voor deze vernieuwde editie konden we meteen 33 Optimist-zeilers (en -zeilsters) inschrijven.
Het weer, steeds belangrijk voor een zeiler, was grijs en dof maar géén regen en genoeg wind om 5 races te zeilen. Prima dus.  Na de wedstrijd werden er voor alle deelnemers en sympathisanten lekkere wafels gebakken, stapels wafels, genoeg om stripfiguur Nero jaloers te maken.
Op het podium stonden 1. Lotte Meynen, 2. De Hollain Guillaume, 3. Dewulf Casper.
Proficiat aan de winnaars en aan allen die voor de 1ste maal een wedstrijd zeilden.
Klik op foto voor het beeldverslag.

Starterswedstrijd : veel ZON / weinig WIND


04/09/2019, Patrick
De Starterswedstrijd is onze traditionele afsluiter van de zeilcursussen in de zomervakantie.  De talrijke zeilers en zeilsters lieten zich niet afschrikken door hoge temperaturen en te weinig wind maar deden er alles aan om ieder zuchtje wind te benutten of hielden relax de zeilen in het oog. We telden 34 deelnemers.  De wedstrijd met zeilboten op handicap werd gewonnen door Mathias Van Durme, in de RS Tera-Spirou klasse was Mathieu Casear 1ste en in de Optimist-klasse was Juul 1ste.  De eer van de Windsurfers werd verdedigd door Luc Vanden Bavière.
Na de wedstrijd was het nog gezellig vertoeven aan het clubhuis en met de lekkere frietjes van de Frietmobiel werd de honger gestild.
Onze volgende wedstrijd is op zon 15/09: herfstwedstrijd.
Klik op foto voor het beeldverslag en hier voor de volledige rangschikking.

Zomer Zeilkampen 2019

23/08/2019, Patrick. De laatste week van de zomervakantie gaat in en onze Piraten, Sail&Play, Junior Sailing en windsurfkampen waren opnieuw een groot succes met meer dan 250 deelnemers! Er werden ook grenzen verlegd door stages in Nederland (Grevelingenmeer) en met wedstrijden van de Noordzee (Nieuwpoort) tot in Itali√ę (Gardameer) toe. Uitgebreide beeldverslagen van dit jeugdig enthousiasme voor onze zeilsport vind je op onze facebookpagina met deze link: facebook NWV Berlare

KRC UZ Gent op de Nieuwdonk

22/08/2019, Patrick Het is reeds een traditie dat het ‚ÄúKinderRevalidatieCentrum‚ÄĚ van UZ Gent bij onze club te gast is tijdens de zomervakantie.¬† Gedurende 4 watersportdagen wordt er niet alleen in het water gespetterd maar ook geoefend om met surfplanken figuren te vormen, te windsurfen of te peddelen.¬† De inspanningen werden geshowd aan de ouders en sympathisanten tijdens de laatste dag.¬† Het druilige weer kon de pret niet bederven en luid applaus weerklonk bij iedere geslaagde figuur. Met de zeilboten werd er echt gezeild en werd het roer zelfs door de kinderen overgenomen.¬† Dit alles aangemoedigd door de passende zeemansmuziek van Joris. Klik op de foto voor het beeldverslag

Grijs en toch boeiend

Een mistige  voorjaarswedstrijd werd in het grijze weer toch een boeiende kamp met 13 zeilers en 1 windsurfer.  Er werden zelfs 5 races gevaren, deze zeilers en zeilsters laten zich niet snel afschrikken! Klik hier voor de wedstrijduitslag en op de foto voor het beeldverslag.

Schitterende Nat. Wedstrijd Spirou en Europe


22/4/2019, Patrick
Op deze heldere en zonnige Paasmaandag verzamelden de zeilers van de klasse Spirou en Europe op de Nieuwdonk voor een nationale wedstrijd  in hun klasse.  Een boeiende kamp met talrijke deelnemers: 22 Spirou-zeilers en 11 Europe-zeilers.  We zijn dan ook fier dat met Jorre op de Europe en Sander op de Spirou onze club in beide klassen de wedstrijd gewonnen hebben en met bovendien Karel en Mathieu  op de 2de plaats in hun klasse.
Onze vrijwilligers hebben dit alles veel plezier op het water begeleid: Leo en Jan voor het wedstrijdparcours,  Roland en Rik als jury, Paul en Sofie voor hulp en bijstand.
Na de wedstrijd werd jong en oud verrast met lekkere wafels gebakken door onze ‚Äėbak‚Äôploeg: Nadia, Kries, Fanny en Barbara.¬† Alle deelnemers kregen van Diane en Leo een paasgeschenk, uiteraard van chocolade.
In de mediagalerij 2019 vind je een uitgebreid beeldverslag gefotografeerd door Jeroen en Patrick.
Klik op de foto voor het beeldverslag

Nieuwe clubwebsite

12/2/2019, Patrick
Na de eerste NWV-website gemaakt door Gust, een tweede website in 2012 door Xavier en sinds 2013 door mij onderhouden, werd het tijd om de clubwebsite opnieuw op te bouwen volgens de huidige normen.
De nieuwe website is ontwikkeld voor de beeldschermen van PC’s, portables, tablets en smartphones en dit voor de toestellen met Windows, Apple OS en Android.  De volledige website kreeg een nieuw, hedendaags webdesign en is geoptimaliseerd voor aanraakschermen.  De duidelijke menustructuur van de vorige website werd behouden zodat je gemakkelijk alle elementen terugvindt.
Neem rustig de tijd om rond te surfen en merk je fouten op, heb je een suggestie of wil je zelf een bijdrage leveren in woord en/of beeld dan krijg ik graag een mailtje:   webbeheer@nwv-nd.be

Nieuwjaarsreceptie

27/1/2019, Jan
Traditiegetrouw op de nieuwjaarsbrunch blikken we even terug op het voorbije jaar en kijken we ook vooruit naar wat 2019 ons zal brengen.
Een beetje beeldspraak: ‚ÄėKijk allen eens even door het raam naar buiten. De Nieuwdonk ligt er verlaten bij en geniet van de rust. Een rust die de donk meer dan verdiend heeft want het was een bijzonder druk jaar op het water.‚Äô
Niet alleen waren er de klassieke clubactiviteiten zoals de clubwedstrijden maar ook op zaterdag de wekelijkse trainingen van onze jonge kampioenen en onze toekomstige kampioenen. Bovendien kijken we terug op een bijzonder geslaagde zomer met de vele vakantiekampen in juli en augustus. Het was hier een drukte van jewelste. Een woord van dank voor de inzet van onze vele enthousiaste monitoren onder de kundige leiding van Jelle Vets en met de hulp van heel wat vrijwillige medewerkers en bestuursleden.

Ook in 2019 wordt het opnieuw een bijzonder druk jaar en zal onze monitorenploeg het beste van zichzelf geven.
De inschrijvingen voor de piraten-, zeil- en surfkampen lopen als een trein. Verschillende weken afficheren compleet. Maar er is nog plaats voor wie een kamp wil volgen.
Iedereen weet wellicht dat het beheer van Nieuwdonk werd overgedragen van de intercommunale DDS naar het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen. Voorlopig blijft alles bij het oude. Wij zullen als club uiteraard ijveren voor een vruchtbare samenwerking met de nieuwe beheerder van het domein.
Helaas zullen we dit jaar geen familieweekend in Port-Zélande organiseren. De data van het Hemelvaartweekend vallen te dicht bij de blokperiode van onze jeugdige zeilers en daarom zullen we een jaartje overslaan. Maar niet getreurd voor onze jonge leden want het team van Jelle zal enkele zeilstages op de Nederlandse wateren organiseren.
Ik eindig met een positieve noot: ‚ÄėHet lidgeld blijft dit jaar ongewijzigd en dat is toch graag meegenomen in een tijd waarin alles duurder wordt.‚Äô
Tenslotte wil ik in naam van allen een applaus vragen voor onze vele helpende handen en in het bijzonder onze voorzitter Diane Krekels, voor wie geen inspanning te veel is.
Geniet van de brunch en we zien jullie allen graag over korte tijd op of langs het water van de Nieuwdonk.
Klik op de foto voor het beeldverslag