Archief_2021

Archief 2021

Beeldmateriaal staat in de mediagalerij 2021

Beker Johan Devocht

Door een samenloop van omstandigheden (herfstvakantie, Corona, ruig weer) dit jaar slechts weinig deelnemers aan de wedstrijd “Beker Johan Devocht”.  Maar wij hebben ook dappere zeilers die opgeven niet kennen: zij zeilden zelfs 6 races in weer en wind, met en zonder regen!  En ook nieuwe aspirant-leden lieten zich niet onbetuigd en zeilden met veel inzet en enthousiasme met z’n drieën in een Laser Bahia.
Deze laatste wedstrijd van het jaar 2021 werd afgerond met een heerlijk kaasbuffet en vleesschotel samengesteld door Carine.
De Wisselbeker Johan Devocht werd gewonnen door Karel Desplenter en in de Spirou-klasse door Hofman Laure. Proficiat.

Goed nieuws: reserveren NIET MEER noodzakelijk!

Het is gelukt! We moeten niet meer registreren om te komen varen.
Alleen moeten we de uren dat er duikers kunnen komen respecteren en dan niet zeilen of surfen.

Concreet betekent dit:
Op weekdagen moeten we om 18u van het water.
Op zaterdag na 10u  en op zondag na 13u kunnen we het water op.

Er wordt rekening gehouden met onze activiteitenkalender zodat er dan geen duikers mogen komen. Onze geplande wedstrijden krijgen dan voorrang.

In de loop van deze maand juni gaat de gemeente Berlare de straat Nieuwdonk herstellen. Doorgang zal dan niet mogelijk zijn en de werken zullen mogelijks 1 week duren.  De exacte startdatum kennen we nog niet maar we houden jullie jullie via mail en website op de hoogte.

America's Cup

De immer sensationele America’s Cup wordt dit jaar van 6 tot 15 maart gezeild in Auckland, Nieuw Zeeland. Emirates Team New Zealand zal worden uitgedaagd door de winnaar van de Prada Cup.
De zeilboten zijn 20 m lang, 5 m breed, 26 m hoge mast, wegen 6,5 ton en hebben foils van 4 m breed en 5 m diep. Er zijn 11 zeilers aan boord.
Bij een ware wind van 12 kt (3 bft) halen deze “vliegende boten” al een snelheid van 30 kt (55 km/uur)!
Je leest er alles over op deze website: America’s Cup.
Bekijk deze spectaculaire video’s

Meer video’s op het YouTube kanaal.

Wedstrijdreglementen 2021-2024

Om de 4 jaar buigt de “Reglementen Commissie van World Sailing” zich over de wedstrijdregels om deze aan te passen daar waar dat nodig is.
Het bestaat uit het aanscherpen van bestaande regels, het verwijderen van ‘loopholes’, herplaatsen van regels en enkele nieuwe regels. Het gros van de regels blijft ongewijzigd maar er zitten altijd wel een paar belangrijke noviteiten in.
Dit is de link:  World Sailing Regulations

Zeezeilen: Vendée Globe

Een video-tip van Jan.
De zeezeilwedstrijd Vendée Globe: solo, non-stop rond de wereld!
Die mannen en enkele vrouwen zijn werkelijk echte durvers. Ze zeilen allen met hetzelfde boottype van 60 voet maar de snelste hebben foils (soort vleugel/zwaard) waar de boot stabieler op rust, beter koers houdt en ook sneller vaart.
Er is een uitstekende website met alle actuele info in het Frans en Engels.
https://www.vendeeglobe.org/fr  en https://www.vendeeglobe.org/en